Летен йога лагер, Варвара, Септември 2015

Скъпи Приятели…

до  нашата  специална лятна среща LYL /Летен  Йога Лагер/ във  Варвара, остават  само 9 дни. През този семинар програмата, ще бъде  различна. За първи  път  в  България ще  проведа семинар  по  Калари Йога  и  Тантрическа Йога, дълбоки  и специални познания  от тези  древни  техники. Ще  се  радвам  да  се видим  там от  2-ри  до 5-ти Септември. Желаещите да  се запишат, моля да ми се обадят лично! Всички занятия  ще  бъдат водени от мен. Заповядайте, моля!

Утителят Кшиштоф.

Калари Йога 

Калари е старо индийско йогийско изкуство и е вече над 5000 год. Тя има общи корени с традиционната йога и Аюрведа. Калари се базира на асани, главно имитиращи животински пози и на концепцията: твърдо-еластично, мъжко-женско, тъмно-светло и т.н. Това е така наречената концепция Шива – Шакти (божествена-енергия). Упражненията обхващат интензивна работа с тялото – укрепване на мускулите и разтягане, а също и прочистват тялото от токсини. Събуждат се концентрацията и съсредоточването. Активизират се жизнените функции, в това число и метаболизм, също така работатат на кръвоносната система и мозъка. Успокоява и хармонизира. Калари йога е антидот на забързания начин на живот – акумулира енергия и много силно мобилизира тялото за действие. От друга страна Калари ни укрепва в реалността. Дава чувство на заземеност или така наречения граундинг. Тя балансира тялото и ума и помага да се погледне от дистанция реалността. Учи ни да вземаме бързо решение и постоянство в действията.

Тантрическата йога е традиционна йога, базираща се на субтилната  човешка енергийна система – праничната система. Порядъкът на  упражняване на определени асани и използването на специфично дишане,  свързано с дълбока релаксация, хармонизират и балансират праничната система, която поддържана в баланс доставя и осигурява холистично здраве на човека.
Тантрическата йога действа „отвътре”, лекува човешката пранична  система, което чрез хормоналната система въздейства на нашите тяло и  психика. Специалните асани и специфичното дишане в тантрическата йога  са също както иглата н акупунктурата. Ако търсиш физическа и  психически кондиция, дълбока релаксация и разтоварване, а също и умение да се справиш със стреса, този семинар ще бъде идеален за теб.

Какво е „Тантра”?
В интернет ще намериш много страници посветени на тантра и знанията по тантрически техники. В 99% от случаите всяка от тези страници по  по-малко или повече очевиден начин прави манипулации с използване на сексуалността. В действителност това е така наречената „съвременна тантра”, която е създадена в Западната култура през 20-ти век.
Причината за това явление е било между другото грешно разбиране на Ведическото предание от страна на западните философи и главно от Карл Густав Юнг. Съвременното поп – разбиране на Тантра за жалост е само разбиране като екзотична терапия по двойки. Това води до постепенно замиране на традиционната Тантра.
Традиционната Тантра е базирана на холистичното виждане на живота и окръжаващия ни свят. Тя развива и подобрява нашето естество и изразяване. Хармонизира вътрешните системи, включая и сексуалността, обаче прекомерното експониране на сексуалността е злоупотреба. На санскрит „Тантра” означава „есенция” или „сърцевина”. Тантра чрез практика и знания „обелва” пластовете на илюзията, чисти грешните концепции, обусловеностите и страховете. Оставя ни фактите, връща ни в реалността, значи към „сърцевината” и „есенцията”. На запитването как действа класическата Тантра обикновенно отговарям, че това е завръщане към реалността на нашето тяло с точното разбиране на нашата истинска вътрешна същност. Заради това можем да се върнем към нашето първично състояние на щастие и отново да „открием” ежедневието.

Кратък график на занятията:
– сутрин: начало в 06:00, край в 09:00
– следобед: начало 17:00, край в 20:00
През останалото време разполагате напълно с времето си. 🙂

Карта и координати на мястото може да видите тук:

Get Directions

Телефони за контакт и допълнителна информация:

Учителят Кшиштоф: +359-899-221-116

Ето и малко снимки от Варвара.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>